Welkom

Welkom in deze cursus, ontspannen wandelen. Deze cursus omvat modules, opgesplitst in lessen, sommige lessen bevatten beeldmateriaal of handige pdf’s. Dit kun je zien bij het tabje materiaal bij die les.

We zitten hier allemaal om dezelfde reden, een reactieve hond. Wat wil reactief nu zeggen? Dat leer je in de aankomende modules met bijhorende lessen.

Een ontspannen wandeling start al binnenshuis , maar wat bedoel ik hier eigenlijk mee? Met de juiste uitrusting, de juiste mind set, en de juiste life skills die je kan inzetten start je de wandeling al in de juiste toon! De start van je wandeling maakt of kraakt deze, beetje kort door de bocht, maar dit is meestal wel effectief zo. Oefen dus alle oefeningen altijd eerst in een veilige bekende setting, binnenshuis dus. Ik kom hier later in de lessen nog op terug.

Neem je tijd om door deze cursus te gaan, werk alle lessen in volgorde af, sta stil bij de inhoud, en reflecteer het even op jullie situatie.

Ik neem je mee in de wereld van reactiviteit. Reactiviteit wordt vaak aanzien als dominantie. Maar is dat wel zo? Of liggen er bepaalde emoties en behoeften aan de grondslag van dit gedrag? Reactiviteit is een symptoom. We moeten dus altijd eerst op zoek naar de oorzaak van het zichtbaar gedrag van je hond. Na deze cursus zul jij eindelijk helder krijgen waarom je hond doet wat die doet en waarom je misschien geen vorderingen boekt met je hond.

Ontspannen wandelen start met de juiste uitrusting, kennis van stress signalen en hoe stress te herkennen en de daarbij horende lichaamstaal van honden. Management neemt een groot deel van deze cursus in, daar gaan we in de volgende modules ook dieper op in. Je leert enkele overlevingsstijlen van de hond en hoe deze te herkennen, life skills die je helpen om uitvallen te gaan voorkomen en hoe je uiteindelijk zelf een oefensessie kunt gaan opzetten.

In de komende weken ben ik je coach en klankbord, ik ga je leren hoe bepaalde signalen op te pikken van je hond door te kijken naar zijn lichaamstaal en hoe jij hier het best mee kunt omgaan. Ik leer je welke reddingsboeien je kan uitgooien in moeilijke situaties en het allerbelangrijkste, hoe uitvallen te voorkomen.

Naast al deze dingen gaan we aan de slag met aandachtoefeningen, lijntechnieken, en nog veel meer. Zodat jij en je hond nu echt samen (leren) wandelen in plaats van dat jij achter je hond aanhobbelt.

Ik wens jullie veel leerplezier en veel ontspannen wandelingen!