Ontspannen wandelen

 

 

Welkom in deze cursus, ontspannen wandelen. Deze cursus omvat modules, opgesplitst in lessen, sommige lessen bevatten beeldmateriaal of handige pdf’s. Dit kun je zien bij het tabje materiaal bij die les.

We zitten hier allemaal om dezelfde reden, een reactieve hond. Wat wil reactief nu zeggen? Dat leer je in de aankomende modules met bijhorende lessen.

Een ontspannen wandeling start al binnenshuis hoor je me vaak zeggen, maar wat bedoel ik hier eigenlijk mee? Met de juiste uitrusting, de juiste mind set, en de juiste life skills die je kan inzetten start je de wandeling al in de juiste toon! De start van je wandeling maakt of kraakt deze, beetje kort door de bocht, maar dit is meestal wel effectief zo. Oefen dus alle oefeningen altijd eerst in een veilige bekende setting, binnenshuis dus. Ik kom hier later in de lessen nog op terug.

Neem je tijd om door deze cursus te gaan, werk alle lessen in volgorde af, sta stil bij de inhoud, en reflecteer het even op jullie situatie. Maak een lijstje van issues waar jullie tegenaan lopen met je hond of noteer alvast je vragen, en stel je deze tijdens de les of je online vragenuur. Het is heel belangrijk dat je de oefeningen bij de module Life Skills, thuis al gaat inoefenen voordat de groepslessen starten. Ook neem je de gehele cursus best door, en bekijk je bij materialen, de video’s en pdf’s. 

Ontspannen wandelen start met de juiste uitrusting, kennis van stress signalen en hoe stress te herkennen en de daarbij horende lichaamstaal van honden. Management neemt een groot deel van deze cursus in, daar gaan we in de volgende modules ook dieper op in. Je leert enkele overlevingsstijlen van de hond en hoe deze te herkennen, life skills die je helpen om uitvallen te gaan voorkomen en hoe je uiteindelijk zelf een oefensessie kunt gaan opzetten.

In de komende weken ben ik je coach en klankbord, ik ga je leren hoe bepaalde signalen op te pikken van je hond door te kijken naar zijn lichaamstaal en hoe jij hier het best mee kunt omgaan. Ik leer je welke reddingsboeien je kan uitgooien in moeilijke situaties en het allerbelangrijkste, hoe uitvallen te voorkomen.

Naast al deze dingen gaan we aan de slag met aandachtoefeningen, lijntechnieken, en nog veel meer. Zodat jij en je hond nu echt samen (leren) wandelen in plaats van dat jij achter je hond aanhobbelt.

Ik wens jullie veel leerplezier en veel ontspannen wandelingen!

Liefs,

Sabrina

 

Reactieve Rover: Zit jij in de RR-klas dan ga je zelfstandig aan de slag de komende twee weken, hierna volgt je eerste zoomsessie op de data en uur zoals besproken. Stel gerust vragen via mail wanneer er in de cursus wat onduidelijk is.

Heb je enkel de Online Cursus aangekocht, heb je uiteraard geen toegang tot de zoomsessies, ondersteuning via mail of de groepschat. Wel kan je uiteraard bij twijfel altijd contact met me op nemen via mail. Loop je dus ergens vast aarzel dan zeker niet om me even te contacteren, ik help je graag weer op weg.